Online Uçak Bileti

 
Alış
Satış
USD USD
6.0425
6.0534
EUR EUR
6.7369
6.7490
EUR GBP
7.6600
7.6999

Bizi sosyal medyada takip edin

facebook 1

Twitter

Google Plus

tursab

Romanya Vize Bilgisi

romanya-vize

  • Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
  • Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Acentamız Romanya vizesi almamaktadır vize işlemleriniz için konsolosluk bilgileri sayfasından konsoloslukla irtibata geçiniz

Acentamız Romanya vizelerinde sadece Seyahat Sağlık Sigortası  işeminde yardımcı olabilmektedir.

İstanbul Romanya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;

Marmara Bölgesi

Ankara Romanya Büyükelçiliği Yetki Alanı;
Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi

İzmir Romanya Başkonsolosluğu Yetki Alanı;
Ege Bölgesi


Romanya Vize Başvuru Evrakları

Çalışan

  • En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
  • Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
  • Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz  biyometrik resim
  • T.C. kimlik (Fotokopisi)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
  • Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
  • Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
  • Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
  • Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
  • Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
  • SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
  • Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
  • Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
  • Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Aslı)
  • Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirkete ait vergi levhası (Fotokopisi)
  • Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderenin noter onaylı ev kira kontratı yada ev tapu (Fotokopisi)
  • Özel ziyaret vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
  • 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)